Hand gereedschap

Vermoed wordt dat er zo´n 3,5 miljoen jaar geleden al gebruik werd gemaakt van gereedschap. Deze conclusie is gebaseerd op verscheidene archeologische vondsten. De oermens gebruikte in het begin alleen voorwerpen die in de natuur gevonden werden, zonder deze te bewerken. Dit waren bijvoorbeeld takken of stenen. In de Oude Steentijd (Paleolithicum, 2,5 miljoen jaar voor Christus tot 10.000 jaar geleden) begon men met het gebruik van eenvoudige stenen werktuigen.

Eerst gebruikte men gereedschappen die het resultaat waren van het afslaan van schilfers van geschikte stenen. Later begon men pas met het bewerken van deze ruwe materialen tot echte instrumenten.

Een oud Engels gezegde luidt: ‘De mens is slechts zo goed als zijn gereedschap is’. Zo kennen wij in Nederland: ‘Goed gereedschap is het halve werk’. Goed gereedschap is niet alleen onontbeerlijk voor een goed resultaat, maar ook voor het plezier in het werk zelf.

Zorg en onderhoud

Zeer belangrijk is ook de zorg voor en onderhoud van Uw gereedschap. Neem bijvoorbeeld de steekbeitel. Zelfs de beste steekbeitel verliest zijn nut als de beitel niet scherp meer is of nog erger verkeerd geslepen is.

Slijpservice

Bij Schaap Tools & Parts kunt U al Uw steek- en schaafbeitels, frezen en cirkelzaagbladen vakkundig laten slijpen.