LED's Work

Onvoldoende of slechte verlichting, maar ook verblinding kunnen leiden tot extra risico's (struikelen, vallen, stoten) ten gevolge van een donkere omgeving. Richtlijnen voor een goede verlichting van werkplekken moeten daarom vooral gericht zijn op het voor de betreffende werktaak benodigde lichtniveau en het voorkomen van verblinding.

Als er te weinig licht op de werkplek valt, moeten de ogen zich meer inspannen, waardoor (oog)vermoeidheid of hoofdpijn kan ontstaan. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat bij te weinig licht meer fouten worden gemaakt en daardoor de productiviteit daalt. Ook heeft onderzoek aangetoond dat een verlichtingssterkte van 200 lux voor een visueel comfort op de werkplek de ondergrens is. Als kleine letters, details of zwakke contrasten in beeld komen, moet de verlichtingssterkte aanzienlijk worden verhoogd om aan het visuele comfort te voldoen.

Bij oudere mensen zal ten gevolge van het compenseren van een verminderde gevoeligheid van het oognetvlies de behoefte stijgen aan meer en helder licht. Daarnaast zal voor het compenseren van het verloren accommodatievermogen veelal gebruik worden gemaakt van visuele hulpmiddelen (bril, contactlenzen). Een 50-jarige werknemer heeft voor hetzelfde leeswerk gemiddeld tweemaal zoveel licht nodig als een 40-jarige

Bouwlamp LED straler 20 watt oplaadbaar met statief | 300155
Bouwlamp LED straler 20 watt oplaadbaar met statief | 300155
92.50 79.95 incl. BTW
66.07 (excl. btw)
direct leverbaar
meer info...